*

Red Bull verdedigt Kvyat: ‘Startcrash een race-incident’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Red Bull verdedigt Kvyat: ‘Startcrash een race-incident’
Sutton Images

Daniil Kvyat hoeft er niet bang voor te zijn dat het veroorzaken van een startcrash op uitgerekend de Red Bull Ring gevolgen heeft voor zijn eigen toekomst binnen Red Bull.

Om het nog een beetje erger te maken, raakte Red Bull Racings Max Verstappen ook nog eens bij de crash betrokken, nadat Kvyat de McLaren van Fernando Alonso tegen Verstappens (toch al gemankeerde) bolide aan ‘bowlde’, zoals een boze Alonso dat over de boordradio noemde.

Volgens Alonso nam Kvyat te veel risico, al ging het volgens Kvyat zelf om een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Red Bull-teambaas Christian Horner ziet het op zijn beurt als een race-incident. “We rekenen hem er dan ook niet op af”, beklemtoont Horner.

“Kvyat is volgens mij aan een redelijk goed seizoen bezig”, zegt de Red Bull-teambaas, die wat 2018 betreft aangeeft dat het sowieso nog te vroeg is beslissingen te nemen: “Maar ik zie op het moment geen reden voor Red Bull om hem te vervangen. We moeten maar zien hoe alles zich ontwikkelt.”

Red Bull wil Sainz graag bij Toro Rosso houden, maar de toekomst van Kvyat (foto) lijkt minder duidelijk.

2018
Doorgaans is het echter niet Horner, maar Red Bull-adviseur en -talentscout Helmut Marko die een beslissende stem heeft in wat er met de Red Bull-talenten gebeurt. In samenspraak met Horner, dat dan weer wel, en Toro Rosso-teambaas Franz Tost.

Diezelfde Tost vertelde afgelopen zaterdag volgens Sky Sports nog dat er momenteel niet echt talenten in het Red Bull-juniorprogramma zijn die al bij Toro Rosso aan de poort staan te rammelen. Dat is dan ondanks dat Pierre Gasly, die dit jaar in de Japanse Super Formula racet, vorig jaar de GP2 won.

Red Bull en Toro Rosso hadden afgelopen weekend ook wel wat anders aan hun hoofd dan Kvyat. Zijn teamgenoot Carlos Sainz zorgde voor de nodige ophef met de uitspraak dat hij een volgend seizoen met Toro Rosso niet waarschijnlijk acht, waarop Red Bull hem op z’n plek zette.