Renault heeft bevestigd wat sinds woensdagmiddag ineens al een zekerheidje leek: Jolyon Palmer blijft in 2017 bij het Franse fabrieksteam.

Palmers aanblijven was al zo goed als zeker door het aanstaande, maar nog niet bevestigde, vertrek van Kevin Magnussen naar Haas F1. Met de overstap van de Deen heeft Renault ervoor gekozen Palmer de teamgenoot van nieuwe aanwinst Nico Hülkenberg te maken in 2017.

“Ik vind het geweldig dat ik volgend seizoen weer voor Renault mag racen en kan niet wachten om het vertrouwen dat dit team in me heeft gesteld terug te betalen”, vertelt Palmer. “Dit team is enorm gemotiveerd en ik voel me vereerd dat ik volgend jaar van dit project deel mag uitmaken”, verwijst hij naar het opbouwen van het fabrieksteam door Renault, na de overname van voorganger Lotus vorige winter.

“Ik kreeg dit jaar als racecoureur met een steile leercurve te maken, maar ik presteer op het moment beter dan ooit en ik weet dat er nog meer in me zit dan dit”, vervolgt de coureur, die vier races geleden zijn eerste punt scoorde, met betrekking tot zichzelf. “Net als de rest van het team verheug ik me zeer op 2017 en de komst van onze nieuwe auto”, doelt hij op de bolide waar Renault omwille de reglementswijzigingen voor komend jaar veel tijd in heeft gestoken.

Jérôme Stoll, de president van Renaults autosporttak, laat namens de automaker weten graag met Palmer verder te gaan. “Hij heeft laten zien erg ambitieus te zijn en samen met het team verder te willen groeien. We zijn onder de indruk van zijn steeds beter wordende prestaties en hebben er vertrouwen in dat we met Nico en Jolyon een veelbelovend duo hebben dat bij onze doelstellingen aansluit.”