Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg willen in Mexico de frustratie over de geschrapte WK-punten uit Japan achter zich laten. “We moeten het gebruiken als motivatie om ze terug te pakken”, aldus Ricciardo.

Na protest van Racing Point werd Renault uit de uitslag van de Grand Prix van Japan gehaald omdat het rembalanssysteem niet geheel volgens de regels was. Een flinke klap voor het team dat negen punten moest inleveren en daardoor McLaren uit het zicht ziet verdwijnen en weer de hete adem van Toro Rosso en Racing Point in de nek voelt.

Lees ook: Renault gediskwalificeerd voor gebruik illegaal remsysteem in Grand Prix van Japan

Een dag na de bevestiging van de diskwalificatie willen de Renault-coureurs er in Mexico niet te lang bij stil staan. Ook omdat de perschef niet wil dat er vragen over worden gesteld, die dienen aan teambaas Cyril Abiteboul te worden gericht.

“Het is voorbij”, zegt Ricciardo. “De punten zijn weg, dat is frustrerend, maar we kunnen er niets meer aan veranderen. Het was een goede race, we moeten gewoon positief blijven. Met zelfmedelijden schieten we niets op. Van fouten moet je leren en verder moet je het van je afschudden en verder gaan.”

Daar sluit teamgenoot Nico Hülkenberg zich bij aan. “Natuurlijk heeft het team me op de hoogte gehouden, maar ik was niet heel erg betrokken bij het proces. Het is een ingewikkelde situatie. Wat onze snelheid betreft zal het weinig effect hebben. We moeten het accepteren en doorgaan. Het is fijn dat we meteen weer kunnen gaan racen om het uit ons systeem te krijgen.”

Ricciardo heeft daar zo zijn eigen manier voor: “Ik heb de onboardbeelden van mijn poleronde van vorig jaar teruggekeken om helemaal in de juiste stemming te komen voor deze race. Ik wil ook graag geloven dat dit circuit onze sterke kanten in de kaart speelt. Dus ondanks het nieuws over de diskwalificatie, blijf ik optimistisch. Ik kijk gelukkig liever vooruit dan achteruit. Naar de race hier en volgende week in Austin, met veel spareribs en ander vlees. Dit is mijn favoriete doubleheader.”

Lees ook: Renault niet in beroep tegen diskwalificatie GP van Japan