Renault geeft toe dat het de Grand Prix van Mexico verkeerd benaderde en dat ze zich meer op betrouwbaar dan op performance hadden moeten richten.

Het Mexicaanse feestje werd weliswaar gewonnen door een Renault-aangedreven auto, maar daar staat tegenover dat namens Renault Nico Hülkenberg, namens Red Bull Daniel Ricciardo en namens Toro Rosso Brendon Hartley de strijd moesten staken met problemen met de motor. Bij Toro Rosso werd die uitvalbeurt zelfs voorafgegaan door twee problemen met zowel Hartley als Gasly eerder in het weekend.

Renault steekt wat al die problemen betreft de hand in eigen boezem: “We hebben onwijze inschattingsfout gemaakt door teveel in te zetten op performance en te weinig op de betrouwbaar van de krachtbronnen”, aldus Renault-kopstuk Cyril Abiteboul.

“We zijn het slachtoffer geworden van onze eigen ambities en competitiviteit. We wisten van tevoren dat er vanwege de hoge ligging van het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico andere regels gelden, we komen er immers al twee jaar, maar met die kennis hebben we te weinig gedaan. We moeten uitzoeken waar het in de voorbereidingen fout is gegaan en in de toekomst wellicht voor een meer bescheiden benadering van een raceweekend gaan.”

Ondanks de vele Renault gerelateerde uitvalbeurten, merkt Abiteboul ook op dat de keuzes die ze hebben gemaakt er mede aan bij hebben gedragen dat Verstappen met zijn Renault-motor zo eenvoudig naar de overwinning kon rijden, maar toch wil hij daar de gemaakte fouten niet mee rechtvaardigen: “We hebben een grove inschattingsfout gemaakt en dat valt niet goed te praten.”