Bij Renault overheerst het realisme en dat betekent dat het niet gelijk op topresultaten inzet, maar een puntenfinish in Melbourne moet wel tot de mogelijkheden behoren.

Dat denkt racing director Frédéric Vasseur: “Punten moeten altijd het doel zijn, maar we moeten ook realistisch zijn, aangezien we dit team eigenlijk pas in december hebben opgezet”, zegt hij, refererend aan hoe laat de overname van Lotus door Renault rond was.

Als het dus niet lukt om te scoren, ‘dan moeten we elkaar niet gelijk de schuld gaan geven’, vindt Vasseur. “Het is verder ook lastig in te schatten hoe we er precies voorstaan, maar uiteindelijk doet dat er ook niet heel erg toe. Aan het eind van de dag vechten we met alle andere teams en we moeten ons er dus op concentreren ons eigen werk zo goed mogelijk te doen en zoveel mogelijk progressie te boeken.”

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Wednesday 2 March 2016 - Kevin Magnussen (DEN) Renault Sport F1 Team RS16.

Kevin Magnussen denkt dat Renault net buiten de toptien zit.

Magnussen & Palmer
Kevin Magnussen scoorde in 2014 bij zijn Formule 1-debuut gelijk een podiumplek voor McLaren in Melbourne. Dat zal dit jaar met Renault vermoedelijk niet lukken, denkt de Deen: “Want ik denk dat we qua niveau net buiten de toptien zitten, maar wie weet hoe het uitpakt als alles lekker loopt?” stelt hij zich positief op.

“Je kunt nooit met zekerheid zeggen dat punten erin zitten, maar als we Australië straks toch met enkele punten verlaten, denk ik dat we blij mogen zijn. Het zou een hele prestatie zijn als mijn teamgenoot Jolyon Palmer en ik allebei weten te scoren.”

Diezelfde Palmer heeft minder prettige wintertestdagen achter de rug dan Magnussen. Palmer kreeg het merendeel van de technische problemen immers voor zijn kiezen. “Maar ik denk desondanks niet te zeer op achterstand te staan”, vertelt hij. “Ik ga er vanuit dat alles gewoon gaat zoals het hoort als we straks in Melbourne zijn.”