Het Renault Formule 1-team heeft de Canadees Nicholas Latifi als testcoureur vastgelegd en opgenomen in haar opleidingsprogramma.

Het is verder de bedoeling dat Latifi, die komend seizoen in de GP2 zal racen voor DAMS, minstens één vrije training gaat rijden voor Renault. “Dit is een geweldige mogelijkheid voor me”, ziet Latifi in. “Het is erg speciaal om testrijder voor Renault te mogen zijn. De kans om hier ervaring op te doen, bij het team betrokken te zijn en te leren, gaat me enorm helpen in mijn ontwikkeling.”

Latifi ziet de relatie met Renault als een volgende stap in zijn streven Formule 1-coureur te worden en Renault wil hem daar graag bij helpen, vertelt Frédéric Vasseur, de racing director van Renault Sport. “We zijn er trots op dat Nicholas nu bij het team hoort. We gaan hem helpen zijn superlicentie te behalen, zodat hij minstens één vrije training kan rijden voor ons.”

Volgens Vasseur is Latifi ‘een talentvolle jonge coureur die zich snel ontwikkelt’ en die in zijn nog korte loopbaan al in veel verschillende klassen heeft geracet. De GP2 is daarbij volgens Vasseur ‘een perfecte opstapklasse’ voor de coureur die inderdaad erg druk in de weer is geweest en de afgelopen seizoenen met wisselend succes in de Formule Renault 3.5, Formule 3, Porsche Cup en ook al een paar keer eerder in de GP2 heeft geracet.

Behalve Latifi heeft Renault al een aantal andere jonge coureurs in haar talentenprogramma. De Franse DTM-coureur Esteban Ocon is geleend van Mercedes, staat tevens in de boeken als testrijder en gaat dit jaar ook vrije trainingen voor Renault rijden. De ‘Renault Sport Academy’ telt verder Oliver Rowland, Jack Aitken, Louis Delétraz en Kevin Joerg als leden.