Bij Renault rekent men er na twee podiumklasseringen op rij op dat het ook in China mogelijk is om goed te scoren, waarbij men stiekem wederom op een plek op het ereschavot hoopt.

In Australië was het Vitaly Petrov die namens Renault beslag legde op de derde plaats, waarna teamgenoot Nick Heidfeld in Maleisië aan de beurt was om dezelfde trede op het podium te beklimmen.

Met een totaal van dertig punten op zak en de voorlopige vierde plaats in het kampioenschap reist Renault aldus met vertrouwen richting China af: “Als we een probleemloos weekend doormaken, kunnen aardig wat punten binnenhalen of misschien zelfs wel weer naar het podium gaan”, stelt teambaas Eric Boullier optimistisch.

“We hebben onze podiumplaatsen bovendien met verschillende coureurs en op twee totaal verschillende circuits behaald, hetgeen laat zien dat onze auto redelijk veelzijdig is en we er op kunnen rekenen dat beide rijders om podiumplaatsen kunnen strijden”, denkt Boullier.

Ook Heidfeld, die in Australië tegenviel maar in Maleisië de gevierde man was, verwacht in China zijn mannetje te kunnen staan: “We hadden een grote update voor Maleisië en die voor de aanstaande race is minder groot, maar het is wel een circuit waarvan ik verwacht dat onze auto het er goed doet. De R31 heeft bovendien ook een hoge topsnelheid, dus dat zal zich uitbetalen op het lange rechte stuk.”

Voor teamgenoot Petrov heeft het aanstaande weerzien met het Shanghai International Circuit een bijzonder tintje: “Ik heb hier vorig jaar mijn eerste punten gehaald”, weet hij nog. “Het is weliswaar niet mijn favoriete circuit, maar ik heb er dus wel fijne herinneringen aan.”

“Ik denk verder dat we in China ook weer een goed weekend kunnen hebben”, vervolgt de Rus. “Ik voel me op het moment erg prettig in de auto en ik geloof dat we competitief zullen zijn.”