De relatie tussen de revaliderende Robert Kubica en het team van Renault is ernstig bekoeld en zijn toekomst bij de formatie staat daardoor op het spel, zo verklaart teambaas Eric Boullier.

 

In gesprek met de BBC draait Boullier er niet omheen: “De relatie tussen het team en Robert bevindt zich momenteel op het nulpunt. Of Robert nog een toekomst bij ons heeft, durf ik echt niet te zeggen.”

 

Het contract van Kubica loopt aan het eind van 2011 weliswaar af, maar Boullier heeft eerder nog aangegeven dat het team de Pool wil blijven bijstaan tijdens zijn revalidatie. De Fransman herhaalt dat ook nu weer, maar geeft tevens aan dat hij in 2012 geen plekje voor Kubica vrij zal maken nu hij Kimi Räikkönen en Romain Grosjean heeft aangetrokken: “We houden vast aan de coureurs die we voor komend seizoen hebben vastgelegd, maar willen Robert wel blijven help om terug te komen in de Formule 1”, benadrukt hij.

 

“We willen daarom graag een keer met Robert en zijn manager om de tafel gaan zitten en kijken wat we kunnen doen om hem weer klaar te maken voor de Formule 1, maar het is voor ons onduidelijk wat zijn plannen op het moment zijn.”

 

Boullier maakt tot slot nog wel het voorbehoud dat hij enige garanties van Kubica verwacht als deze zijn aanbod accepteert en van middelen van Renault gebruik wil maken tijdens zijn herstelproces. “We moeten dan eerst maar eens zien of hij zich voor een langere termijn aan ons team wil binden en een globaal plan voor de toekomst opstellen.”