Het team van Renault heeft besloten om de geblesseerde Robert Kubica meer tijd te geven om fit te worden, alvorens er wordt besloten of het de Pool voor volgend jaar weer in dienst neemt.

Renault-teambaas Eric Boullier heeft vorige week een gesprek gevoerd met Kubica en had gehoopt er op dat moment achter te komen of de coureur weer op tijd fit kan zijn om in 2012 aan de start te staan, maar heeft nu dus besloten de deadline voor de beslissing over het nog vrije racezitje bij Renault te verschuiven.

Tegenover Autosport bevestigt Boullier dat Kubica meer tijd krijgt: “Het staat me vrij om flexibel te zijn”, verkondigt de teambaas. “Robert is er op dit moment nog niet klaar voor, maar ik wil hem een eerlijke kans geven, dus we gaan zijn situatie pas beoordelen als hij het aankan.”

“Als namelijk blijkt dat Robert volgend jaar weer in een Formule 1-auto kan gaan rijden, wil ik dat hij dat voor ons team gaat doen. Dat is ook waarom ik hem deze kans geef.”, zegt Boullier, die verder aangeeft dat hij verwacht dat Kubica ‘over ongeveer een maand’ een test kan gaan afwerken in een simulator.

Kubica krijgt volgens Autosport nu tot half november de kans om te bewijzen dat hij een comeback kan maken. Boullier gaat daar niet specifiek op in, al benadrukt hij wel nogmaals dat hij ook niet te lang kan wachten: “Ik moet ook aan het team denken, dus als het erop lijkt alsof er iets misgaat met onze rijdersbezetting voor volgend jaar, dan moet ik ingrijpen.”