Het team van Renault kwam er in China wederom niet aan te pas. Sterker nog, Jolyon Palmer eindigde stijf onderaan. Kevin Magnussen deed het met de zeventiende plek niet veel beter.

Magnussen is niet al te somber door het resultaat. “Mijn race ging eigenlijk wel redelijk soepel”, zegt Magnussen. “Ik had een aardige start, en daarna gebeurde er niet veel. Ik ging wat mensen voorbij door mijn strategie. Hard vechten was er niet bij.”

“Het is geen weekend waar we heel blij mee zijn, maar wel een waar we van kunnen leren”, vervolgt de jonge Deen. “We wisten dat het begin van het seizoen niet makkelijk zou zijn. Daarom raken we niet in paniek.”

Geen balans
Palmer heeft alleen iets positiefs te zeggen over zijn start en zijn eerste ronde, waarin hij flink wat plaatsen won. “Daarna werd het echter een zware middag”, vertelt de GP2-kampioen van 2014.

“De balans van de auto was ver te zoeken, de banden sleten sneller dan normaal en onze snelheid was ook lager dan in de voorgaande races”, vervolgt Palmer. “We moeten de data goed analyseren. Ik ben blij dat we verder kunnen naar de volgende race.”