Renault zet er op in naast Nico Hülkenberg nog een coureur vast te leggen die als een ’teamleider’ kan fungeren. “We willen coureurs die even getalenteerd zijn.”

Dat vertelt Renault-teambaas Frédéric Vasseur aan de Franse sportkrant L’Équipe. “Waarom zouden we niet voor twee teamleiders als rijdersduo gaan? Bij Mercedes werkt dat immers perfect”, haalt hij aan.

“Het idee om één ’topcoureur’ te hebben en een ander die in zijn schaduw staat, spreekt me sowieso niet aan”, vervolgt Vasseur. “Kijk maar naar Mercedes”, neemt hij het kampioenschapsteam wederom als voorbeeld: “De strijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg heeft dat team vooruit gestuwd.”

De bottom line is dus dat Renault in 2017 coureurs heeft die elkaar dwingen het beste uit zichzelf – en zo ook elkaar – te halen. “Want competitie zorgt voor performance“, weet Vasseur. “We willen dan ook twee coureurs die even getalenteerd zijn.”

Hoewel bijvoorbeeld Williams-coureur Valtteri Bottas in verband is gebracht met Renault, terwijl ook de huidige Renault-rijders Kevin Magnussen en Jolyon Palmer nog opties voor 2017 zijn, betekent dit niet dat Renault alleen maar naar meer ervaren krachten kijkt.

De twintigjarige Fransman Esteban Ocon – die pas vijf races heeft gereden voor Manor na een instap in de zomerstop, en eerder dit jaar nog testrijder van Renault was – is daarom ook zeker een optie. “Hij staat op onze kandidatenlijst, dat is geen geheim”, bevestigt Vasseur.

“We geven onszelf echter nog een aantal races de tijd om de performance van de kandidaten op onze lijst te evalueren, alvorens we een beslissing zullen maken over wie het tweede zitje krijgt”, zo besluit de Renault-teambaas.

Formula One World Championship 2016, Round 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Saturday 23 July 2016 - Kevin Magnussen (DEN), Renault Sport F1 Team, Esteban Ocon (FRA), Third Driver, Renault Sport F1 Team and Frederic Vasseur (FRA), Renault Sport F1 Team, Racing Director

Vasseur (rechts) met Ocon (midden) en Magnussen.