Renault-coureurs Nick Heidfeld en Vitaly Petrov hebben maar één doel voor de komende paar races: zoveel mogelijk punten pakken. Het duo hoopt daar volgend weekend in Valencia gelijk mee te beginnen.

“Ik ben er zeker van dat we in Valencia voor een flink aantal punten kunnen vechten”, is de duidelijke voorspelling van Heidfeld in zijn vooruitblik op het volgende raceweekend.

Teamgenoot Petrov heeft er ook vertrouwen in. “Vorig jaar heb ik geen indruk kunnen maken in Valencia, maar ik sta er nu een stuk beter voor en denk bovendien dat het me een voordeel geeft dat ik de baan vrij goed ken”, vertelt de coureur die in de GP2 drie keer wist te winnen op het stratencircuit.

“Ik denk bovendien dat we er veel meer uit kunnen halen dan we nu doen”, vervolgt de Rus. “Ik weet dat ik dat al eerder heb gezegd, maar ik geloof het echt.”

“We hebben namelijk best aardige resultaten geboekt, maar ikzelf heb enkele fouten gemaakt en van de kant van het team gingen bijvoorbeeld de pitstops niet altijd even goed. Als we dat soort zaken kunnen terugdringen, kunnen we de komende races nog veel meer punten pakken.”