Renaults derde coureur Bruno Senna neemt komende vrijdag tijdens de eerste vrije training tijdelijk de plek van Nick Heidfeld over. De Brazilliaan krijgt op de Hungaroring eenmalig de kans zich te bewijzen.

Teambaas Eric Boullier legt uit waarom Senna vrijdagochtend in actie komt: “We denken dat het er tijd voor is dat Bruno eens een vrije training afwerkt. Hij heeft al wel wat ervaring achter het stuur van de bolide uit 2009 en die van dit jaar, maar we denken dat het een waardevolle ervaring voor hem zal zijn om tijdens een raceweekend aan de slag te gaan.”

“Dit is daarnaast een mooie gelegenheid voor ons om te zien hoe Bruno het tijdens een echte trainingssessie doet”, vervolgt Boullier, die verder benadrukt dat het om een eenmalige kans gaat en Heidfeld in de middagtraining gewoon weer in de auto zal zitten.

Diezelfde Heidfeld laat zich in een reactie van zijn meest collegiale kant zien: “Ik sta volledig achter deze beslissing. Ik wil natuurlijk het liefst tijdens elke sessie in de auto zitten, maar het is ook belangrijk dat derde coureurs gedurende het jaar een kans krijgen om te oefenen. Ik denk dat Bruno hier veel aan kan hebben.”

Senna zelf verheugt zich als vanzelfsprekend enorm om met Heidfelds Renault aan de slag te gaan op de Hungaroring. “Ik heb er veel zin in, want dit is een kans die je niet zo snel krijgt van een groot team als Renault en ik ben er erg dankbaar voor.”

“Ik hoop dat ik het goed doe en kan laten zien wat mijn mogelijkheden zijn. Ik heb al wel eerder met de R31 gereden, maar nog niet tijdens een raceweekend. Omdat ik de auto dus al ken, reken ik er echter op dat het niet lang zal duren voordat ik gewend ben.”