Lotus Renault heeft Fairuz Fauzy gestrikt als reservecoureur. De Maleisiër had vanaf 2010 een vijfjarig contract bij Team Lotus, maar werd vorige maand op straat gezet.

Fauzy is dus de nieuwe test- en reservecoureur van het ‘andere’ Lotus. Het is nog niet bekend of de Britse renstal uit Enstone de Maleisiër ook gaat inzetten op de vrijdagen. Fauzy mocht bij zijn vorige werkgever vijf keer op vrijdag de baan op. Tijdens de Grands Prix van Maleisië, Groot-Brittannië, Duitsland, Singapore en Abu Dhabi kon hij zijn rondjes rijden.

De 28-jarige coureur uit Kuala Lumpur is blij dat hij opnieuw onderdak heeft gevonden bij een Formule 1-team. “Ik wil Lotus Renault bedanken voor deze mogelijkheid en om deel van dit team uit te gaan maken”, liet Fauzy weten. “Het is een geweldig team. Ik ga mijn best doen om op een gegeven moment in het racestoeltje te mogen plaatsnemen.”

Fauzy, die in 2007 al eens een van de reservecoureurs van Spyker was, gaat dit jaar ook GP2 rijden. Het is alleen nog niet bekend voor welk team dat zal zijn.