Daniel Ricciardo profileert zich meer en meer bij HRT. De Australiër bleef vandaag in zijn Spaanse kar de Virgin van Jérôme d’Ambrosio voor.

“Het was een goede race als je ziet wat voor weekend we hadden”, aldus Ricciardo. “Onze racesnelheid was de hele Grand Prix goed en ik had een leuk gevecht met de Virgins. Dit is al de tweede race op rij dat we met hun in gevecht zijn. Daar mogen we blij mee zijn.”

“Ik ben wel een beetje teleurgesteld over mijn herstart na de neutralisatie. Ik wilde Timo Glock inhalen maar dat werkte averechts: D’Ambrosio haalde mij in. Ze lieten me hard werken om die plek terug te krijgen. We hebben er in ieder geval een verslagen. Volgende week willen we beide wagens achter ons laten.”

Liuzzi kon niet imponeren en finishte als laatste. “We startten erg goed en ik haalde een aantal coureurs in. In de derde bocht lag er rommel op de baan. Daarna blokkeerden mijn banden heel snel. Hierdoor raakte ik in de vierde bocht een Virgin. Hierdoor beschadigde ik mijn voorvleugel en moest ik naar binnen. Dat is natuurlijk funest.”

“Daarna was mijn snelheid tot de neutralisatie goed. Helaas had de kop van het veld mij net ingehaald en lag ik dus bijna een ronde achter op mijn concurrenten. Daarna was het een lastige race. De balans in de auto verschoof continu  en de auto was lastig te besturen. Toch wisten we te finishen en dat is positief.”