Daniel Ricciardo denkt na de eerste trainingen dat een toptienklassering in de kwalificatie mogelijk moet zijn. Jean-Eric Vergne begon ook goed aan de dag, maar kende een mindere middag.

“Vanochtend ging het redelijk”, zegt Ricciardo, die in de eerste vrije training de dertiende tijd noteerde. “We kwamen wat snelheid tekort, maar hebben progressie geboekt gedurende de sessie. Dit gaf me de kans ’s middags dichter in de buurt te komen van de toptien.”  

De Toro Rosso-coureur besloot de dag als elfde en verwacht morgen de stijgende lijn door te kunnen trekken. “Ik heb nog altijd het gevoel dat Q3 haalbaar moet zijn”, stelt Ricciardo, die geen lange run kon rijden. “Ik ging wijd in de chicane en de auto raakte beschadigd door de kerbs, waardoor mijn sessie vroegtijdig ten einde kwam.” 

Vergne was elfde in de ochtendsessie, maar bleef in de tweede training op de achttiende plaats steken. “Het ging behoorlijk goed ’s morgens, maar een stuk slechter in de middag”, vat hij zijn dag samen. “We weten nog niet goed waarom, want de auto voelde direct goed aan.” 

“De banden kunnen voor een interessante situatie zorgen”, vervolgt Vergne. “Ik zag veel auto’s die last hadden van blaren op de banden. En dat had ik zelf ook. Het betekent dat we een andere en een stuk leukere race kunnen verwachten dan vorig jaar.”