Daniel Ricciardo heeft aan den lijve ondervonden dat de Formule 1-wereld zeer veranderlijk is. In China behaalde hij nog een zevende plaats, zijn hoogste klassering ooit. Een week later in Bahrein kwam hij niet verder dan de 16e plaats, slechts negen seconden voor de eerste Caterham.

“De race in Bahrein was echt verschrikkelijk”, stelt Ricciardo in zijn blog op de Toro Rosso-website. “We moeten echt uitzoeken hoe dit kan. Het is niet normaal dat de auto zo veel verschilt van week tot week. Vooral omdat we er eigenlijk heel weinig aan hebben veranderd.”

Waar Ricciardo in China nog tot zijn verbazing zag dat hij dichtbij de Ferrari van Felipe Massa kon komen, schrok hij nu van het feit dat de Caterham van Charles Pic vrij dicht achter hem zat. En dat terwijl de Australiër met heel veel vertrouwen afreisde naar Bahrein.

“Van alle mensen die gefinisht zijn, was mijn snelste ronde de traagste snelste ronde van allemaal”, vervolgt Ricciardo gefrustreerd. “Dus achter de Marussia’s en Caterhams. Het lijkt wel of ik in zeven dagen het hele racen verleerd ben. Er is absoluut iets mis gegaan met de auto. De uitschieters moeten eruit. We moeten constant worden.”

In zijn geheel genomen is de Toro Rosso-coureur dan ook niet tevreden over de eerste vier races. Met een totaal van zeven constructeurspunten, waarvan zes van Ricciardo, kan het kleine broertje van Red Bull natuurlijk ook niet gelukkig zijn.

“China was, vooral voor mij, erg goed”, vervolgt Ricciardo. “De andere drie races waren eigenlijk allemaal niet goed genoeg. Het is nog moeilijk te zeggen hoe we ervoor staan. Ik wil eigenlijk zo snel mogelijk weer racen. Ik kijk dan ook weer uit naar Spanje. Er komen een paar updates op de auto dus hopelijk zitten we er dan, net als in China, weer goed bij.”