Daniel Ricciardo is blij dat hij toch nog een punt heeft overgehouden aan de Grand Prix van België. Bovendien lijkt het Red Bull-zitje hem niet meer te kunnen ontgaan.

Voor aanvang van de race verklapte Mark Webber tegenover de Australische televisie dat Daniel Ricciardo hem zal opvolgen. De teamleiding van Red Bull houdt de lippen echter stijf op elkaar en ook Ricciardo zelf wil het nieuws nog niet bevestigen. Wel geeft hij toe opgelucht te zijn alsnog een punt te hebben gescoord, ondanks een slechte startpositie. 

“Gezien onze uitgangspositie moeten we tevreden zijn met een puntenfinish”, vertelt Ricciardo, die als negentiende aan de race begon. “Dus ik ben blij dat dat is gelukt. Ook het tempo dat we hadden om dit te bewerkstelligen stelt me tevreden.”

“We deden een lange eerste stint op de harde banden”, vervolgt Ricciardo. “Dat vormde het fundament van het resultaat, want daardoor hadden we nog wat over aan het eind van de race op de mediums. Op die banden voelde de auto veel beter aan en toen begon de race pas echt voor mij. Met mijn laatste set moest ik er een tiental kwalificatieronden uitpersen en op belangrijke momenten rivalen verschalken.”

Teamgenoot Jean-Eric Vergne eindigde net buiten de punten. “Ik denk dat er meer in had gezeten dan deze twaalfde plaats”, zegt hij. Ïk had een goed tempo te pakken tot mijn laatste stint. Een langzaam leeglopende band bracht dat ten einde. Een weekend om snel te vergeten dus.”