Het Toro Rosso-duo staat er op vrijdag goed bij en met name Daniel Ricciardo doet weer positief van zich spreken.

“Dit is een vrijdag waar ik al langere tijd op hoopte”, reageert Daniel Ricciardo na afloop van de vrije trainingen. “Natuurlijk gaat het er op zaterdag en zondag pas echt om, maar de tekenen zijn in ieder geval goed.”

“Elke verandering die we gedurende de dag doorvoerde hielp onder verder naar voren. Tijdens mijn lange run op de medium compound stuitte ik op het nodige verkeer, maar al met al ziet de snelheid er veelbelovend uit. We hebben een prettige vrijdag achter de rug.”

Jean-Éric Vergne
Jean-Éric Vergne doet het met een twaalfde tijd aan het eind van de dag niet slecht, maar de Fransman wil meer. “Het was weliswaar een probleemloze dag, maar ik ben nog niet echt tevreden”, licht Vergne toe. “We hebben ons gericht op het finetunen van de balans, maar ik blijf last houden van onderstuur.”

“We hebben ons echter wel een goed uitgangspunt voor de rest van het weekend verworven. Ik heb voor mezelf nog niet helemaal scherp wat er mogelijk is met de harde banden, maar de medium band is in ieder geval goed.”