Daniel Ricciardo is bezig aan een reeks indrukwekkende kwalificaties. De Australiër staat wederom in de toptien, terwijl teamgenoot Jean-Éric Vergne in Q2 strandt.

Het verschil tussen beide Toro Rosso-coureurs bedraagt in Q2 ruim vijf tienden van een seconde. De langzaamste van de twee snapt niet hoe dat komt. “Ik ben heel benieuwd wat de data uit zal wijzen”, aldus Vergne. “We hadden helemaal geen problemen, afgezien van het feit dat de auto al vanaf vrijdag te weinig downforce genereert.”

“Morgen zullen de omstandigheden zeer zwaar zijn en met name de zachte banden zullen op de proef worden gestel. De strategie gaat dus bepalend zijn. De auto wordt gedurende het weekend steeds beter, dus ik ben nog steeds redelijk optimistisch over de dag van morgen. Of de roddels in de pitstraat effect hebben op mijn presteren? Nee, absoluut niet.”

Daniel Ricciardo
De praatjes die de laatste tijd de ronde doen over Daniel Ricciardo zijn overwegend positief. Vandaag liet hij opnieuw zien waar hij dat aan verdient. Hij kwalificeert zich keurig naar de achtste plaats. De Australiër is tevreden: “Het is fijn weer in Q3 te staan. Het lijkt erop dat we elke keer in staat zijn iets extra’s te vinden in de kwalificatie, al zou het prettiger zijn er vanaf vrijdag meteen bij te staan.”

“We hebben vannacht wat aanpassingen aan de auto doorgevoerd en die lijken goed te werken. We hebben vandaag het maximale uit de auto gehaald, ik ben tevreden met mijn eigen presteren, maar morgen gaat het er pas echt om. Ik ben niet bang om aan de ‘vuile’ kant van de baan te starten. De overige raceklassen zullen die voor de Formule 1-race toch redelijk schoonvegen.”