*

Ricciardo: ‘Plek in top tien was haalbaar, maar dan maar in de race’

Daan de Geus

Daan de Geus

16 maart 2019 09:46

Ricciardo: ‘Plek in top tien was haalbaar, maar dan maar in de race’
Motorsport Images

Daniel Ricciardo heeft zich als twaalfde gekwalificeerd voor zijn eerste race met Renault, maar denkt dat hij zonder tijdverlies in de derde sector de top tien had kunnen halen: “Het zat in de auto.”

Dat weet de Aussie zeker, zo maakt hij na afloop duidelijk. “Het scheelde een halve tiende of ik had het tot in de top tien gered, maar ik verloor dus wat in de derde sector”, zegt Ricciardo, volgens wie met het halen van Q3 dan overigens ook wel alles gezegd zou zijn: “Want veel beter dan tiende hadden we het ook niet kunnen doen.”

“Alsnog, het was mooi geweest als het was gelukt. Mijn frustratie is echter vooral op mezelf gericht, omdat ik dus weet dat het in de auto zat”, vervolgt Ricciardo, die het ook net aflegde tegenover teamgenoot Nico Hülkenberg, die met acht duizendsten voorsprong P11 pakte.

Lees ook: Een goed begin voor Ricciardo: ‘Ik voel me met elke run beter in de Renault’

Zoals wel vaker probeert Ricciardo het echter gelijk weer van de positieve kant te bekijken. “Normaal gesproken ben ik na een mindere kwalificatie extra gemotiveerd voor de race en helpt dat me dan weer vooruit, dus zo erg is het niet. Hopelijk lukt het me morgen dat weer te doen.”

Ricciardo verklaarde na de vrijdagtrainingen al dat hij zich ‘met elke run’ beter op zijn gemak voelt in de Renault, en de ex-Red Bull-rijder benadrukt nu weer dat het telkens beter gaat. “Zeker, en hoewel mijn long runs vrijdag niet super waren, hebben we vandaag dat dingen veranderd die daarmee moeten helpen.”

“Ik ben dus optimistisch voor de race. De vraag is of we naar voren kunnen komen en mensen inhalen, maar ik denk dat we wel in staat moeten zijn om stiekem op een plek in de punten terecht te komen.”

Lees ook: Lewis Hamilton pakt eerste poleposition van 2019

Lees meer over

Renault Ricciardo