Daniel Ricciardo is een blij man na de kwalificatie in China. De Australiër bereikte voor het eerst dit jaar Q3. In Australië kwalificeerde hij twaalfde, in Bahrein deed hij een plekje beter met de elfde plek. Morgen start de goedlachse Renault-coureur vanaf plek zeven.

Ricciardo was duidelijk tevreden na de kwalificatie op het Shanghai International Circuit. “Q3 bereiken en die zevende plek zijn cool,” zegt Ricciardo aan Ziggo Sport. “We hadden dit resultaat nodig. Dit is goed voor de moraal van iedereen, zowel op het circuit als in de fabriek.” Renault beleeft een matig seizoensbegin nadat beide wagens in Bahrein uitvielen.

Winnen zoals vorig jaar zit er volgens Ricciardo niet in morgen. “Vorig jaar startte ik zesde en won ik, nu start ik zevende dus is plek twee haalbaar,” lacht de Australiër. “Nee even serieus, we moeten realistisch zijn. Normaalgezien is de zevende plek morgen het hoogst haalbare. Maar dit blijft Formule 1. Ik sta er wel om bekend om van een gekke race te profiteren,” besluit de man uit Perth.

Lees ook: Bottas klopt Hamilton met miniem verschil en pakt pole in China