Na de vrijdagtrainingen achtte Daniel Ricciardo een toptienkwalificatie haalbaar. Hoewel hij er net buiten viel, is de Australiër toch tevreden met de elfde plaats.

“Op het moment dat ik de lijn passeerde en mijn engineer vertelde dat ik negende was, dacht ik dat het goed zou kunnen aflopen”, vertelt Ricciardo. “Maar een paar bochten later hoorde ik al dat ik was teruggezakt naar de elfde plaats.”  

“Dat is een kleine teleurstelling”, vervolgt Ricciardo. “Al denk ik het maximale eruit gehaald te hebben. Het is een goed resultaat. Ik kan nog kiezen op welke banden ik ga starten. Al weet ik dat sommigen in de toptien ervoor hebben gekozen op de mediums te rijden.” 

Ricciardo had voor de kwalificatie nog weinig aan zijn korte runs kunnen werken. “Bij een uitstapje gisteren raakte mijn auto beschadigd, waardoor ik geen lange run kon doen. Die heb ik daarom vanmorgen gedaan en dat ging ten koste van mijn kwalificatiesimulatie.” 

Teamgenoot Jean-Eric Vergne is ook redelijk content met zijn veertiende positie. “Het zit heel dicht op elkaar in de middenmoot”, zegt hij. “We zijn erin geslaagd de auto te verbeteren ten opzichte van gisteren en in de race is er nog veel mogelijk. Ik heb er vertrouwen in dat een puntenfinish nog mogelijk is.”