Daniel Ricciardo mag dan het felbegeerde contract bij Red Bull op zak hebben, voorlopig moet hij het nog met zijn Toro Rosso stellen en daarin liet hij zich vandaag wel aftroeven door teamgenoot Jean-Eric Vergne.

Na alle commotie rond zijn promotie voor volgend seizoen, kon Ricciardo vandaag weer even tot relatieve rust komen op het circuit. “Rijden op Monza is altijd iets speciaals”, zegt hij. “Vooral tijdens de eerste runs voel je echt de extra snelheid. Dat is een heel lekker gevoel.”

Het rijden beviel Ricciardo dus wel, maar de resultaten wat minder. “Vanmorgen ging het nog best redelijk, maar ’s middags zijn we helaas de verkeerde richting ingeslagen”, stelt de Australiër. “Ik moet toegeven dat ik zelf ook wat foutjes maakte, maar de auto was erg wispelturig. Daar moeten we iets aan doen. De lange run ging beter. Dat was het meest positieve van de dag.”

Jean-Eric Vergne eindigde ’s ochtends nog in de toptien, maar ook bij hem ging het in de tweede training minder voorspoedig. Met de vijftiende plaats liet hij wel zijn teamgenoot opnieuw achter zich.

“Ik had wat balansproblemen”, zegt Vergne. “En een gebrek aan grip. Daar heb ik niet echt een verklaring voor. Maar ik heb vertrouwen dat we een oplossing kunnen vinden en ons een competitief weekend te wachten staat op ons thuiscircuit.”