Toro Rosso-coureur Daniel Ricciardo meent dat zijn zevende plaats tijdens de Chinese Grand Prix geen toevalstreffer was. Een week later werd hij in Bahrein echter kleurloos zestiende.

De zevende plaats van Ricciardo is zijn beste resultaat in een Formule 1-race ooit. Hij kon de mooie prestatie in Bahrein echter geen vervolg geven. Ricciardo kwam daar eenvoudigweg snelheid tekort. De Australiër wil daarom graag bevestigen dat de STR8 wel degelijk een competitieve auto is: “De zevende plaats in China kwam ons toe, die verdienden we.”

“De auto is een stuk beter dan onze prestaties in Bahrein doen vermoeden”, aldus Ricciardo. “Dat zullen we echter zelf moeten bewijzen. Een nieuw topresultaat zal moeten bevestigen waar we werkelijk staan. Ik denk namelijk niet dat we geluk hebben gehad in Sjanghai. We waren behoorlijk snel.”

“Het kan natuurlijk iets eenmaligs zijn geweest, dat weet je nooit zeker. Misschien dat het cicruit gewoon perfect bij onze auto paste, maar ik denk dat onze snelheid daar een realistische indicatie was van waar we vaker kunnen staan.”

Ricciardo erkent dat er wat druk van schouders is gevallen, nu hij heeft laten zien hoe snel hij kan zijn, maar hij weet dat hij niet op zijn lauweren kan rusten: “Ik kan mijn werk nu even met iets meer ontspanning benaderen, maar het fout zijn om te denken dat de resultaten nu vanzelf blijven komen. Ik zal moeten blijven knokken voor die toptienresultaten.”