Het Nederlandse racetalent Rinus van Kalmthout zet in augustus een volgende stap op de Amerikaanse autosportladder: Rinus VeeKay, zoals hij in Amerika wordt genoemd gaat een Indycar testen voor het team van Ed Carpenter Racing.

De achttienjarige Van Kalmthout maakte in 2017 de oversteek naar de Verenigde Staten en rijdt, nadat hij vorig jaar de Pro Mazda-serie won, dit jaar in de Indy Lights, het kampioenschap direct onder de Indycar Series.

Met drie overwinningen en een tweede plek in de tussenstand weet Van Kalmthout – die in Amerika door de Nederlandse Indycar-legende Arie Luyendyk wordt begeleid – de ogen vanuit de Amerikaanse hoofdklasse op zich gericht. Dat leidt nu dus tot zijn eerste Indycar-test, op 7 augustus op de Portland International Raceway.

Lees ook: Hollands Glorie: Van Kalmthout grijpt titel in Amerika

Een Indycar van ECR, Ed Carpenter Racing.

“Ik ben er ongelofelijk blij mee dat ik deze kans krijg van Ed Carpenter Racing. Het is altijd mijn doel én droom geweest Indycar te rijden en ik ga tijdens de test alles geven om te laten zien wat ik kan”, zegt Van Kalmthout.

Namens het team dat zijn naam draagt laat eigenaar en teambaas Ed Carpenter weten zich er erg op te verheugen ‘VeeKay’ in een van zijn auto’s aan het werk te zien. “De Indy Lights brengt grote talenten voort en Ed Carpenter Racing let daar altijd goed op. Rinus is aan een sterk seizoen bezig en het wordt interessant om hem tijdens deze komende test te evalueren.”

Lees ook: Van Kalmthout schittert opnieuw in F3

Rinus ‘VeeKay’ in actie in de Indy Lights.