Voormalig McLaren-topman en -teambaas Ron Dennis staat op het punt zijn belang in de overkoepelende McLaren Group te verkopen, na zijn exit van eind vorig jaar.

Dat bericht Sky News, dat meldt dat de door de andere aandeelhouders aan de kant geschoven Dennis zijn belangen voor zo’n 312 miljoen euro van de hand zal doen.

De deal wordt vermoedelijk vrijdag al bekendgemaakt, volgens Sky News. Met de verkoop van zijn aandelen komt er definitief een einde aan de betrokkenheid van Dennis bij McLaren.

Dennis trad vorig jaar – gedwongen – af als ceo, waarna hij met verplicht verlof ging. De Engelsman zat als aandeelhouder wel nog altijd in bestuur van zowel de McLaren Group als McLarens auto-tak.

Wie Dennis’ aandelen overneemt, is nog niet bekend. Dennis heeft 25 procent van de McLaren Group in handen en een belang van 11 procent in de daar los van staande straatauto-afdeling.

Dennis werd in 1981 aandeelhouder van het McLaren Formule 1-team en leidde het als teambaas en topman naar grote successen en meerdere titels in de jaren tachtig, negentig en begin tweeduizend.

Dennis deed in 2009 een stap terug om zich op McLarens andere activiteiten te concentreren, waaronder McLaren Automotive, de afdeling die straatauto’s produceert.

In 2014 keerde Dennis terug aan het roer bij het Formule 1-team, met het plan zelf weer een meerderheidsbelang in de McLaren Group te nemen.

Dennis kreeg dat niet voor elkaar en werd eind 2016 dus aan de kant gezet door de andere aandeelhouders, Mansour Ojjeh (25 procent) en Mumtalakat (50 procent).