Het huidige contract van Max Verstappen bij Red Bull loopt nog tot en met 2028. De drievoudig wereldkampioen heeft meer dan eens erop gezinspeeld dat hij daarna de Formule 1 mogelijk vaarwel zegt. Bondscoach Ronald Koeman heeft op basis van zijn eigen ervaring als voetballer een helder advies aan het adres van Verstappen: niet doen!

Onderstaande passage verscheen in de kampioenseditie van FORMULE 1 Magazine.

“In feite is Max Verstappen jong genoeg om nog tien jaar succesvol te kunnen zijn”, stelt Ronald Koeman tegen FORMULE 1 Magazine. “Alles draait om gevoel en dat is heel individueel natuurlijk.”

Koeman: “Als ik naar mezelf kijk: ik ben ooit gestopt bij Barcelona en heb daarna nog twee seizoenen bij Feyenoord gevoetbald. Nu zeg ik dat ik toen nooit bij Barcelona weg had moeten gaan. Maar op dat moment had ik een ander gevoel en dacht ik toe te zijn aan iets anders. In ons geval was dat terugkeren naar Nederland. Maar nu wonen we weer in Barcelona, omdat we nergens liever zijn dan daar. Wat ik ermee wil zeggen is dat je altijd je gevoel moet volgen. Zodra Max niet meer de uitdaging voelt of de passie heeft die nodig is om succesvol te zijn, moet hij iets anders gaan doen. Maar persoonlijk zou ik zeggen: zolang je het nog kunt, moet je doorgaan. Stoppen kun je maar één keer.”

Ronald Koeman: ‘Ik zou best weer 26 willen zijn’

Zelf zegt Koeman na zijn afscheid als voetballer wel bepaalde zaken gemist te hebben. “Ik heb vooral het kleedkamergevoel gemist. Dat je als team een stuk gezelligheid hebt met elkaar en dat je gezamenlijk naar grote prestaties toewerkt. Maar aan de andere kant krijg je er veel voor terug. Het niet meer moeten presteren, een langere vakantie kunnen plannen, op wintersport gaan, dat soort zaken. Maar voor de duidelijkheid: ik zou best weer 26 willen zijn, net als Max nu, en weer mijn profcarrière als voetballer willen oppakken. Helaas is dat niet aan de orde.”

Lees ook: Koeman stoort zich aan influencers rond Max Verstappen

Het volledige interview met Ronald Koeman is te lezen in editie 15 van FORMULE 1 Magazine. In het interview vertelt Ronald Koeman onder andere over zijn interesse in Formule 1, hoe hij tegen de winnaarsmentaliteit van Max Verstappen aankijkt en maakt hij de vergelijking met het voetbal.


De speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het magazine is echter nu al digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, ook met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond. Met in dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
  • En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!