Voormalig Mercedes-coureur Nico Rosberg, de wereldkampioen van 2016, denkt dat zijn opvolger Valtteri Bottas een stuk meer tegenstand kan bieden aan teamgenoot Lewis Hamilton dan hij eind 2018 heeft gedaan. “Hij kan Lewis flink gaan irriteren.”

Veel hangt dan wel af van hoe Bottas, die met ingang van 2017 Rosbergs Mercedes-zitje overnam toen de Duitser kort na het winnen van zijn titel in 2016 met pensioen ging, aan het nieuwe seizoen begint. “Valtteri is namelijk een stuk beter dan hij de laatste tijd heeft laten zien, en met de start van het nieuwe jaar heeft hij een goede kans zich een sterkere positie aan te meten”, zegt Rosberg voor de camera’s van Sky Sports News.

Lees ook: Wolff: ‘Mercedes staat vierkant achter Bottas’

Rosberg denkt dat nét dat beetje meer geluk Bottas flink kan helpen in zijn strijd met Lewis Hamilton.

“Valtteri kan Lewis flink gaan irriteren. Ik denk echt dat dat mogelijk is, afhankelijk van hoe het seizoen dus begint. Vorig jaar had hij toen veel pech, maar als het nu wat meer meezit en hij sterk van start gaat, kan het wel eens een heel ander verhaal worden”, denkt Rosberg, die zelf van 2013 tot en met 2016 naast Hamilton reed bij Mercedes. In 2014 en 2015 pakte Hamilton daarbij de titel, in 2016 versloeg Rosberg zijn teamgenoot en pakte hij de kroon.

‘Bottas gaat veerkracht tonen’
Behalve Rosberg denkt ook oud-Formule 1-coureur Mark Webber dat Bottas in 2019 sterker voor de dag zal komen, maar dan om een andere reden: “Hij staat onder veel druk om zijn Mercedes-zitje te behouden, en ik denk dat hij daarom sterker zal zijn. 2018 was een heel zwaar jaar voor hem, maar ik denk echt dat hij dit seizoen veerkracht zal tonen”, aldus de Australiër tegenover SpeedCafe.com.

Lees ook: Bottas, met baard, is all-in om van 2019 zijn ‘beste jaar’ te maken