Dezelfde fouten, dezelfde Sebastian Vettel. Dat is het oordeel dat oud-coureur Nico Rosberg na de Grand Prix van Bahrein velt over zijn landgenoot.

Rosberg, de wereldkampioen van 2016, is in zijn rol als analist van Sky Sports F1 kritisch over de viervoudig kampioen: “Ik kan het niet geloven, we zagen in Bahrein precies dezelfde Vettel als vorig jaar.”

“Toen zijn team de mist in ging met de strategie in de kwalificatie, werd hij gelijk boos. En in de race spint hij in een wiel-tegen-wiel gevecht compleet door eigen toedoen en gooit zijn hele weekend weg”, somt Rosberg op.

Lees ook: Vettel: ‘Natuurlijk ben ik teleurgesteld, vooral vanwege die spin’

Foto: Motorsport Images.

Na zijn spin waren Vettels banden eraan en zorgden de vibraties daarvan ervoor dat hij zijn voorvleugel verloor. Hij moest naar de pits, viel terug naar plek negen en finishte uiteindelijk als vijfde.

“Sebastian moet dit te boven zien te komen”, waarschuwt Rosberg zijn oud-collega ervoor in een negatieve spiraal terecht te komen, zoals Vettel vorig jaar in de tweede seizoenshelft overkwam, met veel fouten.

Lees ook: Rondje buitenlandse media: ‘Leclerc bedreigt Vettel, ook Norris maakt indruk’

Volgens Rosberg wacht Vettel sowieso ‘een enorme uitdaging’ dit seizoen bij Ferrari, en dan wel in de persoon van teamgenoot Charles Leclerc, de jongeling die in Bahrein pole pakte en de race domineerde tot hij motorpech kreeg.

“In Charles heeft Sebastian een teamgenoot die ongelofelijk goed presteert en verdomd sterk is, en waarvan we denk ik wel kunnen verwachten dat hij zo doorgaat”, aldus Rosberg. “Dat wordt dus een enorme uitdaging voor Vettel.”

Foto: Peter van Egmond.