Mercedes-coureur Nico Rosberg is het verlengde raceweekend in Monaco goed begonnen. De Duitser zette zowel in de ochtend- als de middagtraining een derde tijd neer.

“Het is geweldig om weer terug in Monaco te zijn”, laat Rosberg na de eerste twee trainingen optekenen. “Ik voelde me gelijk vanaf het eerste moment al goed.”

Rosbergs positivisme wordt verder vergroot doordat hij zijn Mercedes grotendeels naar wens heeft kunnen afstellen: “Er zijn hier heel veel verschillende factoren van belang en het is daarom soms moeilijk een goede set-up te vinden, maar wij hebben wat dat betreft redelijk goed werk gedaan”, verklaart hij. “Het was een prima dag en ik ben tevreden met hoe we hier van start zijn gegaan.”

Rosbergs illustere teamgenoot Michael Schumacher kende een wat minder vlekkeloze eerste dag in het Prinsdom: qua rondetijden deed hij het best redelijk, maar de ervaren Duitser klapte in de ochtendtraining bij Sainte Devote in de bandenstapels.

“De auto blokkeerde tijdens het aanremmen van de eerste bocht, en daarna crashte ik omdat ik te laat was met het verkiezen van de uitlooproute”, luidt de uitleg van Schumacher.

“Mijn monteurs hebben hun werk daarna echter geweldig gedaan, want mijn auto was in de middag gewoon net zo snel als in de ochtend”, vervolgt de oudere van de twee Duitsers bij Mercedes.

Schumacher, die de dag uiteindelijk als zevende afsloot, besluit tenslotte door te stellen dat het er voor het weekend goed uitziet: “Het gat naar de kop lijkt hier minder groot dan in Spanje en Nico heeft laten zien dat we snel kunnen zijn over een enkele ronde, terwijl de langere runs ook best in orde waren.”