Kampioenschapsleider Nico Rosberg kan er niet omheen dat zijn titelrivaal en teamgenoot Lewis Hamilton meer ervaring heeft met het knokken om een titel, maar maakt zich daar geen grote zorgen om.

Hamilton vocht in zijn debuutjaar 2007 direct om het kampioenschap, waarin hij uiteindelijk gedeeld tweede werd, terwijl hij een jaar later de wereldtitel pakte. In 2010 knokte hij vervolgens wederom om de hoofdprijs, waarna hij ook in 2012 aanvankelijk een woordje mee kon spreken in het titelgevecht.

Rosberg heeft die ervaring niet. Sterker nog, de Duitser eindigde tot op heden nog nooit hoger dan zesde in het WK, maar hij denkt niet dat Hamiltons ervaring met het uitvechten van een titelstrijd doorslaggevend zal zijn in hun onderlinge gevecht om het kampioenschap van 2014.

“Het klopt inderdaad dat zijn eerdere ervaringen Lewis misschien zullen helpen, maar ik maak me daar geen zorgen om”, verklaart Rosberg tegenover Autosport. “Lewis is een geduchte tegenstander, met zijn eigen sterke en zwakke punten, maar ik concentreer me vooral op mezelf”, legt Rosberg uit.

“Ik richt me erop mijn werk met het team telkens zo goed mogelijk te doen en continu het maximale uit elke situatie te halen”, meldt de Mercedes-rijder, die naar eigen zeggen nog nooit zo van de Formule 1 heeft genoten als nu: “Want ik heb voor het eerst een auto waarvan ik weet dat ik er elk raceweekend mee om de poleposition en zege kan strijden, hetgeen een geweldig gevoel is en enorm veel vertrouwen geeft.”

“Op het moment is dat gevoel overheersend en dat is, gelukkig, ook het enige waar ik in mijn gedachten mee bezig ben: gewoon zo goed mogelijk kwalificeren, starten en racen. In Monza lukte dat niet helemaal, maar ik kijk inmiddels alweer vooruit naar Singapore, waar ik naartoe ga om te winnen”, aldus de coureur die in het WK een voorsprong van 22 punten heeft op teamgenoot Hamilton.