Volgens oud-Formule 1-coureur Nico Rosberg heeft Carlos Sainz het nu niet in zich om wereldkampioen te worden. De wereldkampioen van 2016 vindt dat Sainz nog ‘wat vooruitgang te boeken heeft’, al komt dat voor hem ook als een verrassing na vorig seizoen.

In Canada zette Sainz Verstappen zestien ronden lang onder druk, maar de Red Bull had net het beetje extra over om de Ferrari, met DRS, achter zich te houden. Het was voor Verstappen de vijfde zege in zes races. Nico Rosberg is logischerwijs onder de indruk van de prestaties van de regerend wereldkampioen.

“Het waren een paar superindrukwekkende races van Max”, zegt Rosberg tegen Sky Sports F1. “Hij is zo zelfverzekerd en rijdt op zo’n indrukwekkend niveau. Hij reed perfect in moeilijke omstandigheden in de kwalificatie en de druk van Sainz in de race is niet te onderschatten.”

Lees ook: Binotto ziet Sainz meer vertrouwen in F1-75 krijgen: ‘Was net zo snel als Verstappen’

Dat Verstappen plots de Ferrari achter zich had voor de spannende slotfase, zal volgens Rosberg ‘een verschrikkelijk gevoel’ zijn geweest voor de Nederlander. “Je hebt alles perfect gedaan en dan door de safetycar heb je plots de Ferrari, die zoveel druk uitoefent, achter je in een driedubbele DRS-zone. Bij de kleinste fout is hij erlangs, maar Max heeft dat perfect onder controle gehouden.”

Veel lof voor Verstappen dus, maar dat geldt minder voor Sainz. Volgens Rosberg is de Spaanse Ferrari-coureur namelijk nog geen wereldkampioenmateriaal. “Sainz heeft het in zich om een goede, fatsoenlijke coureur binnen Ferrari te zijn, maar op dit moment heeft hij het niet in zich om wereldkampioen te worden”, oordeelt de wereldkampioen van 2016. “Wat prestaties betreft heeft Charles Leclerc hem dit jaar elke race overtroffen.”

Rosberg is van mening dat Sainz nog ‘wat vooruitgang te boeken heeft’, maar geeft toe dat dat voor hem ook als een ‘verrassing komt na vorig seizoen’. “Natuurlijk is de auto totaal anders dus misschien kost het hem meer tijd om deze onder de knie te krijgen”, aldus de Duitser.