Mercedes-coureur Nico Rosberg heeft in de eerste twee races geen punten kunnen scoren, en dus is het zijn intentie om die hatelijke nul in Sjanhai weg te poetsen.

Het zit Rosberg tot op heden nog niet mee: in Australië reed Rubens Barrichello hem uit de race terwijl hij in Maleisië door een slechte start en verkeerde strategische keuze niet verder kwam dan een twaalfde plaats.

“De start van het seizoen verloopt stroef, maar komend weekend wil ik het tij keren”, blikt Rosberg dan ook vooruit op de Grand Prix van China.

Volgens Rosberg moet Mercedes er in de voorbereiding op China maar aan vasthouden dat de auto in Maleisië tot veel in staat leek, maar het er door allerhande problemen in de praktijk niet uit kwam: “We hadden daar sneller kunnen zijn in de kwalificatie, dus we weten dat de auto mogelijkheden heeft zolang er niets mis gaat. Hopelijk kunnen we daar in China op voortborduren”, besluit Rosberg, die vorig jaar als derde over de streep kwam in Sjanghai.

Teamgenoot Michael Schumacher hoopt eveneens dat het Mercedes GP beter voor de wind gaat tijdens de derde race van het jaar. “We weten dat onze fans in China erg enthousiast zijn en ons enorm steunen, dus we willen ze iets moois laten zien”, zegt hij.

“Er is zo kort na de race in Maleisië weinig tijd om grote verandering te maken, maar we leren met elke ronde die we racen weer wat bij, dus we gaan richting China met de ambitie om het beter te doen dan tijdens de eerste races”, aldus Schumacher.