*

Rosberg: ‘Wil zondag weer op de hoogste trede staan’

Daan de Geus

Daan de Geus

16 april 2014 10:04

Rosberg: ‘Wil zondag weer op de hoogste trede staan’
Racepictures

Na twee tweede plaatsen op rij streeft Mercedes-coureur Nico Rosberg er naar in China weer op de hoogste trede van het podium te staan, al zal teamgenoot Lewis Hamilton er alles aan doen dat te voorkomen.

Rosberg won de seizoensopener in Australië, maar moest het in Maleisië en Bahrein vervolgens afleggen tegen teamgenoot Hamilton. Door beide keren wel als tweede te eindigen, gaat Rosberg echter nog wel aan de leiding in het kampioenschap, terwijl hij er verder vertrouwen uit put dat hij in Bahrein eigenlijk sneller was dan Hamilton en in China bovendien al eens heeft gewonnen.

“Ik bewaar goede herinneringen aan China, want ik heb hier in 2012 zowel mijn eerste poleposition als mijn eerste zege in de Formule 1 behaald. Ook los daarvan is het een circuit dat goed bij mijn rijstijl lijkt te passen en waar ik graag race, dus ik wil komend weekend erg graag weer op de hoogste trede van het podium terechtkomen”, zo verkondigt Rosberg zijn intenties.

Dat hij kan meedoen om de zege, betwijfelt Rosberg namelijk niet: “We hebben in Bahrein wel laten zien dat we er alles aan doen onze voorsprong op de rest te behouden. En hoewel dat naarmate het jaar vordert steeds moeilijker zal worden, heb ik vertrouwen in het team. Ik zie bovendien dat iedereen vastbesloten is zo door te gaan, hetgeen mij als coureur enorm veel motivatie geeft.”

Hamilton
Rosberg is echter niet de enige tot op het bot gemotiveerde Mercedes-coureur, want Hamilton is na twee zeges op rij op jacht naar een hattrick. “Het zou geweldig zijn als ik er drie op een rij kan winnen”, erkent de Brit, die zich dat dan ook ten doel heeft gesteld en nog maar eens benadrukt dat hij momenteel erg lekker in zijn vel zit: “Ik voel me geweldig, maar dat geldt voor het hele team.”

“Iedereen is enorm positief gestemd en wil doorgaan met het maximale uit onze auto en mogelijkheden te halen, zodat we deze sterke seizoensstart een vervolg kunnen geven”, meldt de nummer twee in de tussenstand.

Bobo’s
Paddy Lowe en Toto Wolff, Mercedes’ teambazen, beamen dat: “De stemming zit er goed in en we krijgen steeds meer vertrouwen in onze auto. Lewis en Nico doen het daarnaast geweldig, dus we verwachten wederom een goed weekend te hebben”, zegt Lowe, terwijl Wolff aanvult: “We nemen niets voor lief en weten dat de rest aansluiting zal vinden, maar we gaan er alles aan doen onze sterke positie zo lang mogelijk te behouden. Succes is op het moment hoe dan ook geen bonus voor ons, maar iets waar we op rekenen.”

Gerelateerd