Ross Brawn ontkent in de nabije toekomst de nieuwe directeur van de Formule 1 te worden. Volgens Brawn helpt hij Liberty Media weliswaar als consultant, maar is van een ondertekend contract nog geen sprake.

Sinds gisteren gingen er hardnekkige geruchten in de rondte dat Ross Brawn de nieuwe directeur van de Formule 1 zou worden. Liberty Media zou in Brawn de ideale man zien om de basis te leggen voor de toekomst van de Formule 1 en te opereren als contactpersoon tussen de teams en de FIA.

Aan de Britse BBC meldt Brawn echter dat van een rol als directeur vooralsnog geen sprake is. “Liberty (Media, red.) is nog niet zo ver om zich ergens aan te binden”, aldus Brawn. “Ik verricht wel wat werk als consultant om ze de Formule 1 beter te laten begrijpen, maar daar blijft het bij.”

De voormalig teambaas van Ferrari, Brawn GP en Mercedes laat de deur vooralsnog op een kiertje staan. Volgens de geruchten zou Brawn in zijn nieuwe functie samen gaan werken met Bernie Ecclestone. Brawn zelf meldt echter dat een toekomstige samenwerking tussen hem en Liberty Media afhankelijk is van de toekomst van Ecclestone.

“Het ligt eraan wat Bernie Ecclestone in de toekomst gaat doen”, aldus Brawn. Ecclestone zelf meldde na de bekendmaking van de overname van de Formule 1 door Liberty Media dat hij een driejarig contract aangeboden heeft gekregen, maar Liberty Media heeft dat nog niet bevestigd.

Vooralsnog blijft Ecclestone aan, waardoor hij zowel de sportieve als de commerciële kant van de Formule 1 overziet. Brawn zou de sportieve taken van hem over gaan nemen, maar dat lijkt voorlopig van de baan. De verwachting is echter wel dat de functies na verloop van tijd zullen worden opgesplitst, waardoor één persoon ofwel verantwoordelijk is voor de sportieve taken, of voor de commerciële taken.