Alexander Rossi heeft zijn laatste race voor Manor er inmiddels op zitten. Hij denkt echter dat zijn kansen op een racezitje ‘nooit beter zijn geweest’ dan nu, na zijn vijf races voor het achterhoedeteam.

Rossi debuteerde in Singapore, waarna hij ook in Japan, Amerika, Mexico en Brazilië aan de start stond voor Manor. In Rusland liet hij tussendoor verstek gaan wegens verplichtingen in de GP2 en om die reden doet hij ook niet mee aan de Formule 1-finale in Abu Dhabi.

In 2016 hoopt Rossi nu een volledig Formule 1-seizoen af te werken en zijn kansen op een fulltime racezitje zijn volgens de Amerikaan aanzienlijk toegenomen door zijn optredens voor Manor. “Ik denk dat mijn kansen nooit beter zijn geweest dan nu”, stelt hij zelfs tegenover Autosport.

“Als het er volgend jaar niet van komt, gebeurt het waarschijnlijk nooit, dus we gaan er volledig voor”, verkondigt de coureur uit Californië. Het enige team dat nog zitjes vrij heeft, is uitgerekend Manor. Rossi is echter niet de enige kandidaat: er zouden nog minstens vier andere gegadigden zijn.

Achter de schermen bij Manor speelt overigens van alles. Chefs John Booth en Graeme Lowdon gaan het team verlaten en eigenaar Stephen Fitzpatrick zoekt vervangers. De Amerikaan Tavo Hellmund heeft aangegeven in het team te willen investeren. Of Fitzpatrick daar open voor staat, is onduidelijk.