De Brit Oliver Rowland mag als beloning voor het aanvoeren van het Formule Renault 3.5-kampioenschap in september in Silverstone een Red Bull Formule 1-bolide uit 2013 uitproberen.

De kans om een Formule 1-auto van Red Bull aan de tand te voelen is de traditionele beloning voor de coureur die halverwege het seizoen aan kop gaat in de Formule Renault 3.5 van de World Series by Renault. Rowland krijgt tijdens het World Series-weekend in Silverstone – op vijf en zes september – de kans een Red Bull uit 2013 de sporen te geven, al gaat het niet om een volledige test, maar meer een kennismaking en demonstratie.

De voor Fortec racende Rowland heeft dit seizoen al vier races gewonnen in de Formule Renault 3.5 en voert met een score van 166 punten de ranglijst aan, 26 punten voor nummer twee Matthieu Vaxivière. Daarnaast deed hij tijdens het afgelopen GP2-weekend voor het eerst mee in die klasse, voor het Nederlandse MP Motorsport, waarbij hij in beide races punten scoorde met achtereenvolgens een tiende en zevende plek.

De 22-jarige Rowland heeft overigens al eerder kilometers gemaakt in een Formule 1-auto: in 2012 testte hij voor McLaren als prijs voor het winnen van de Britse BRDC Autosport Award. Daarnaast doet hij tegenwoordig wat testwerk in de simulator van van het Mercedes F1-team, zo meldt Autosport.

De Formule Renault 3.5-kalender telt nog acht races, verspreid over vier raceweekends. Het kampioenschap wordt zoals gezegd aangevoerd door Rowland, voor Vaxivière. De best geklasseerde Nederlander in de klasse is de McLaren-protegé Nyck de Vries, die vijfde staat met 71 punten.