*

Sainz: ‘Ben beter geworden in leerzaam debuutjaar’

Daan de Geus

Daan de Geus

10 december 2015 09:35

Sainz: ‘Ben beter geworden in leerzaam debuutjaar’
Racepictures

Carlos Sainz denkt dat hij het goed heeft gedaan in zijn debuutjaar. Sainz is vooral blij dat de strijd met teamgenoot van Max Verstappen zo fel was, hij veel heeft geleerd en goed met tegenslagen om ging.

Het debuutjaar van Sainz verliep niet zonder problemen, met zeven uitvalbeurten in negentien races, waardoor hij voor zijn gevoel veel puntenfinishes in rook zag opgaan. “Toch sluit ik dit jaar met een positief gevoel af”, vertelt hij in een vraaggesprek op de site van zijn team Toro Rosso. “Ik denk namelijk dat ik los daarvan wel een goede indruk heb gemaakt en veel heb geleerd.”

“Debuutseizoenen zijn daarbij nooit eenvoudig, want je moet je toch bewijzen. Ik denk echter dat me dat wel is gelukt, dus ik ben een gelukkig man”, vervolgt de 21-jarige coureur die zegt meer volwassen te zijn geworden en te hebben geleerd om op een kalme en productieve manier met tegenslagen om te gaan. “Daardoor heb ik geleerd hoe je toch nog een goed weekend kan hebben als het tegenzit.”

“Ik denk dan ook dat ik zeker een betere coureur geworden ben”, stelt de Spanjaard, voor wie het daarnaast ook een zeer leuk jaar was: “De strijd met Max was het hele seizoen door bijvoorbeeld erg spannend. Er zat meestal maar een tiende verschil tussen ons, en dat op circuits die vaak voor ons allebei nieuw waren. We hebben elkaar flink gepusht. Door de gezonde rivaliteit zijn we allebei sterker geworden.”

Sainz verheugt zich daarbij nu al op volgend jaar. “Ik kom altijd sterker uit de winter, dus ik kan niet wachten om te zien wat 2016 ons als team zal brengen. Ik twijfel er niet aan dat we een volgende stap op de weg naar boven zullen zetten, over een nog competitievere auto zullen beschikken en ik verder zal groeien als coureur.”

Lees meer over

Sainz Toro Rosso