McLaren kan terugblikken op een sterk weekend in Azerbeidzjan. Beide wagens in Q3 op zaterdag, beide wagens in de punten op zondag. Sainz en Norris streden de hele race met elkaar om uiteindelijk ook in die volgorde over de lijn te komen op plaatsen zeven en acht.

Carlos Sainz veegt met een zevende plek de nul van van de tabellen. “Ik ben blij met mijn eerste punten van het seizoen. We behalen dit resultaat door een sterk eerste stint,” zegt Sainz aan Sky Sports, “dat zette ons op weg voor het vervolg van de race. Tijdens mijn tweede stint spaarde in de banden om een aanval op Perez te proberen, totdat de VSC kwam. Na de virtual safety car had ik moeite met mijn bandentemperaturen, waardoor ik niets meer kon proberen.”

Foto: Motorsport Images

Lees ook: Ricciardo na botsing in z’n achteruit met Kvyat: ‘Dit was een domme fout van me’

Teamgenoot Lando Norris was ondanks zijn achtste plaats niet helemaal tevreden. “Een achtste plek is mooi, maar het had beter gekund. We probeerden iets na de VSC (virtual safety car, red.), zonder succes. We moeten realistisch blijven en blij zijn met beide wagens in de punten”, kijkt Norris naar een sterke teamprestatie.

Waar Alonso afgelopen jaar constant klaagde over de wagen, is het huidige McLaren-duo wel te spreken over het materiaal dat ze ter beschikking krijgen. “De wagen reageert goed. Hij is goed tijdens de kwalificatie, en nog beter in de race”, beschrijft Sainz zijn bolide. “We zijn momenteel ongeveer een seconde trager dan de topteams, maar met beide wagens in Q3 én beide wagens in de punten zijn we erg tevreden,” als de McLaren-coureur.

Lees ook: Sergio Perez na zesde plek: ‘Op dit resultaat voortbouwen in Barcelona’