Tegen een andere auto aanrijden als je achteruit rijdt, het kan de beste overkomen, maar in de Formule 1 verwacht je het niet te zien. Het overkwam Daniel Ricciardo in Bakoe, waarbij hij behalve zichzelf ook Daniil Kvyat uitschakelde. “Dit was een domme fout van me.”

Het voorval had zijn oorsprong in een eerdere fout van Ricciardo, die in duel met de Toro Rosso-coureur zijn kans schoon zag: “Dus ik ging ervoor, maar had vrijwel gelijk door dat ik van te ver terug kwam. Toen blokkeerde ik een wiel en schoot door”, verhaalt Ricciardo ten overstaan van Ziggo Sport.

Lees ook: Bottas verslaat Hamilton, vierde één-twee van 2019 voor Mercedes

Ricciardo kwam zo in de uitloopzone te staan, waar hij Kvyat ook in had gedwongen. De Rus stond achter de Aussie geparkeerd, en toen Ricciardo zijn Renault in z’n achteruit gooide, knalde hij tegen Kvyat aan. “Het was denk ik een beetje paniek en haast van mijn kant, want ik wilde niet te veel tijd verliezen in de uitloopzone. Ik wist niet dat Daniil er stond. Ik vind het vreselijk voor het team, en het spijt me ook voor Daniil”, bekent Ricciardo schuld.

Kvyat niet kwaad
Diezelfde Kvyat schaart het hele voorval onder de categorie ‘kan gebeuren’. “Daniel was wat te optimistisch met zijn actie, al zal hij daar vast van leren voor een volgende keer”, zegt hij, eveneens tegenover Ziggo Sport. Toro Rosso kwam volgens Kvyat wat tempo te kort: “Maar toch, dit is een race waarin je er tot het einde bij wil zijn”, doelt hij op hoe knotsgek de race in Bakoe kan zijn.

Ricciardo positief over tempo
De editie van dit jaar was daarbij vrij tam, maar waar Kvyat niet zo positief is over het tempo van zijn team (“al waren we in de kwalificatie wel sterk”) is Ricciardo een stuk optimistischer over hoe het bij zijn werkgever Renault ging. “Het was vrij leuk me naar voren te vechten en ten opzichte van de teams om ons heen, hadden we goede pace. In elk geval op de medium-banden”, zegt hij. “Ik heb ook het gevoel dat we een aardig raceritme weten te vinden, maar ja, dit was dus een domme fout.”

Teruglezen: Liveblog GP Azerbeidzjan: Zege Bottas, Verstappen vierde, snelste ronde voor Leclerc