Carlos Sainz benadrukt dat hij geen problemen heeft met zijn Toro Rosso-teamgenoot Max Verstappen. Volgens Sainz is er sprake van een gezonde rivaliteit.

Max Verstappen wond zich zondag tijdens de Grand Prix van Australië behoorlijk op over de gang van zaken bij Toro Rosso. Over het feit dat Sainz eerder naar binnen werd geroepen tijdens de laatste reeks pitstops, maar ook omdat hij daarna achter Sainz kwam te zitten en sneller was, maar de volgorde niet werd omgedraaid.

In interview met Formula1.com laat Sainz nu wederom blijken dat alle ophef grotendeels aan hem voorbij is gegaan en hij niet met het gebeuren in zijn maag zit. “Max en ik hebben een gezonde rivaliteit en van mijn kant bestaan er absoluut geen problemen, met niemand.”

“Er werd verder weinig over de boordradio gecommuniceerd, dus het is niet zo dat daar veel onduidelijkheid over bestond. Het team vertelde me simpelweg te pushen toen ik achter Jolyon Palmer zat, en ik heb hem ook ingehaald.”

Formula One World Championship 2016, Round 1, Australian Grand Prix, Melbourne, Australia, Sunday 20 March 2016 - Carlos Sainz Jr (ESP) Scuderia Toro Rosso STR11.

Sainz en Verstappen waren lang in duel verwikkeld met elkaar en Renault-rijder Palmer.

Sainz zwakt zo dus de suggestie af dat hij een directe teamorder heeft genegeerd, net zoals hij tegenover Crash.net doet: “Ik moest wel even denken aan Singapore vorig jaar“, geeft hij toe. “Maar er was niks mis met wat ik nu deed. Tot die conclusie zijn we allemaal gekomen. Het was gewoon een lastige situatie. We vochten om een positie en Max en ik waren allebei gefrustreerd door hoe de race verliep.”

“We hadden last van een gebrek aan tractie en topsnelheid op de medium-banden. Dat maakte het moeilijk, maar we vochten toch voor wat we waard waren.”

Sainz denkt niet dat de race zijn relatie met Verstappen heeft geschaad. “Hopelijk niet. Ik zie geen problemen en heb, zoals gezegd, ook geen problemen met Max. We vechten een felle teamstrijd uit, maar zijn allebei volwassen genoeg daarmee om te gaan, al spelen er tijdens een race natuurlijk ook emoties op.”