*

Sainz geniet van inhaalrace en zevende plek

Daan de Geus

Daan de Geus

26 oktober 2015 01:31

Sainz geniet van inhaalrace en zevende plek
Racepictures

Voor de tweede keer in twee races tijd moest Carlos Sainz na een crash tijdens de voorbereidingen als laatste starten. Ook nu reed de Spanjaard een sterke inhaalrace, die dit keer wel beloond werd.

Waar Sainz twee weken geleden in Rusland nog een puntenklassering in rook zag opgaan door een remprobleem, daar slaagde hij er in de Grand Prix van Amerika in zich naar de zesde plek op te werken en daar ook te finishen. Wél werd dat na de finish nog P7, wegens een tijdstraf.

“Wat een bizarre, geweldige race was dit!”, geniet de Toro Rosso-coureur na. “We waren de hele race door snel en ik ben blij met het resultaat, want dit is mijn beste finish van het jaar”, vertelt de coureur die na een crash in de kwalificatie van de twintigste startplek moest komen.

“Het is ongelofelijk dat ik nog op P6 wist te eindigen. Oké, het is na de race nog P7 geworden – vanwege een tijdstraf voor te snel rijden in de pits, omdat de begrenzer het helaas niet deed – maar ik loop alsnog met een grote grijns op m’n gezicht rond. Met alle safety cars, inhaalacties, en pitstops die je goed moest timen, heb ik me ook tijdens de race zeker vermaakt. Mijn engineer moedigde me ook aan door te zeggen dat ik als de brandweer ging, wat me echt goed heeft gedaan.”

Wat Sainz verder goed doet, is dat hij de jongens met een goed resultaat heeft kunnen bedanken voor het razendsnel oplappen van zijn beschadigde auto na zijn crash in de kwalificatie. “Het team heeft sowieso veel welverdiende punten gescoord, wat geweldig is, want Max Verstappen deed het ook heel goed”, zo zegt hij over zijn teamgenoot die als vierde finishte, waarmee Toro Rosso in één klap achttien punten heeft meegepakt.

Lees meer over

Sainz Toro Rosso