*

Sainz hoopt op weer een geweldige thuisrace

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Sainz hoopt op weer een geweldige thuisrace
Racepictures

Carlos Sainz heeft zijn twee beste raceweekends in de Formule 1 naar eigen zeggen in eigen land afgewerkt, dus hij hoopt op een derde top optreden in zijn thuisrace.

De vorige twee keer dat Sainz naar Barcelona kwam voor de Grand Prix van Spanje, scoorde hij punten. In 2015 kwalificeerde hij zich als vijfde en finishte hij als negende, terwijl hij vorig jaar als zesde eindigde. In in totaal 44 Grands Prix, deed Sainz het ook nog nooit beter dan zesde.

“Ik bewaar zeer goede herinneringen aan de Spaanse Grand Prix”, zegt hij dan ook niet zonder reden. “Het voelt erg speciaal dat mijn twee beste raceweekends in de Formule 1 voor eigen publiek plaatsvonden”, meent de Toro Rosso-coureur.

Sainz scoorde punten in drie van de eerste vier races van 2017 en staat negende met elf punten.

“Het laat ook zien dat de steun die ik ontvang echt werkt”, zegt Sainz, die vorig jaar voor het eerst zijn ‘eigen’ tribune langs de baan had. “Komend weekend zitten er meer dan vierduizend mensen op die tribune, wat het vast nog specialer maakt.”

Sainz zegt er ‘echt een boost‘ van te krijgen en hoopt met de steun van zijn fans wederom goed voor de dag te komen. “Ik hoop dat ik mijn sterke vorm in mijn thuisrace kan behouden en dit jaar nog zo’n mooie herinnering kan maken.”

Kvyat
Sainz verklaarde eerder al dat hij in Barcelona op een plekje bij de eerste acht mikt. Teamgenoot Daniil Kvyat heeft eenzelfde soort doel voor ogen. “De afgelopen twee jaar werd ik tiende in Barcelona, dus ik hoop dat ik dit keer hoger dan dat finish.”

Gerelateerd