Een goede ronde in een lastige kwalificatie maken van Carlos Sainz een redelijk gelukkig man. Daniil Kvyat is zwaar teleurgesteld na een slechte sessie.

Sainz kwalificeerde zich als dertiende, al heeft hij nog drie gridplaatsen straf gekregen voor het hinderen van Felipe Massa. “Het was geen makkelijke kwalificatie. We hebben het hier zwaar, omdat we niet snel genoeg zijn op de rechte stukken. Dat gezegd hebbende, denk ik dat ik een heel goed rondje heb gereden.”

“Meer zit er volgens mij gewoon niet in, ook al voel ik me heel lekker in de auto. We gaan zondag dus ook gewoon voor punten knokken, zelfs al wordt dat niet makkelijk. Het zou echter lekker zijn met wat meer punten in de tas op vakantie te gaan!”

Kvyat
Voor teamgenoot Kvyat lijkt de vakantie inmiddels vooral een welkome onderbreking voor een martelgang van een seizoen, sinds zijn overstap van Red Bull naar Toro Rosso. Zijn kwalificatie in Duitsland was ook al niet best. Hij bleef in Q1 steken, op de negentiende plaats, en legt de schuld daarvoor bij zichzelf.

“Ik ben teleurgesteld. Ik reed niet goed en mijn laatste ronde was ook niet goed genoeg om Q2 te halen. Ik maakte wat foutjes en het lukte me gewoon niet. In de vrijdagtrainingen ging het nog goed, maar vandaag stonden we er simpelweg niet. Ik ben boos, want ik presteer niet op het niveau dat ik weet dat ik heb.”

Kvyat rept daarbij over ‘een zware periode’. “Die maken we allemaal mee als coureurs. Ik voel me niet lekker met hoe de auto het doet. Het is nu lastig weer op mijn oude niveau terug te komen, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Ik denk ook dat de oplossing nabij is. Met weinig te verliezen, ga ik er zondag hoe dan ook voor!”