Carlos Sainz junior wil in de Formule 1 gewoon als Carlos Sainz door het leven gaan. De coureur die in 2015 voor Toro Rosso gaat rijden, zal dat daarnaast met startnummer 55 doen.

Tegenover het Oostenrijke ServusTV vertelt Sainz dat ‘het junior achter mijn naam wel uitgevlakt mag worden nu ik de Formule 1 heb gehaald’. “Tot op heden vond ik het prima dat ik Carlos Sainz junior werd genoemd en als ik mijn vader had gevolgd en ook rally’s was gaan rijden, dan had ik dat ook onder die naam gedaan, maar ik ben de eerste Sainz in de Formule 1 en nu wil ik dus gewoon Carlos Sainz genoemd worden.”

Wat zijn ‘race-identiteit’ betreft heeft Sainz behalve deze kleine naamswijziging ook eerder al aangegeven met welk startnummer hij wil rijden: 55. De Spanjaard had eigenlijk het nummer 5 willen gebruiken, maar dat heeft Ferrari-rijder Sebastian Vettel al geclaimd. De keuze van Sainz viel daardoor op 55, ook omdat hij dan de hashtag #Carlo55ainz kan gebruiken, terwijl het ook qua merchandising natuurlijk interessant kan zijn.

Voordat hij over iets meer dan drie maanden met het nummer 55 op zijn Toro Rosso zijn debuut zal maken, bij de Grand Prix van Australië, als teamgenoot van de eveneens debuterende Max Verstappen, moet Sainz overigens nog flink aan de bak.

“Er staan heel veel uren in de simulator op het programma, maar ik moet eerst nog een stoeltje laten schuimen en kennismaken met het team”, vertelt hij. “Ik verheug me echter al enorm op de eerste wintertest, in Jerez, in eigen land. Jerez is ook nog eens één van mijn favoriete circuits en het is waar ik eerder dit jaar kampioen werd in de Formule Renault 3.5, dus het zal erg bijzonder worden”, zo staat hij al te trappelen.