Carlos Sainz, Alexander Albon, Nico Hülkenberg en Esteban Ocon moesten zich na afloop van de kwalificatie melden bij de FIA. De coureurs zouden collega’s in de weg hebben gezeten (impeding) bij de GP van Monaco. Uiteindelijk kwamen alle coureurs er met een waarschuwing vanaf.

De kwalificatie van Monaco stond in het teken van verkeer. In het eerste gedeelte werd er al veel gesproken over het in de weg zitten door andere coureurs. Sergio Pérez was één van de coureurs die hinder ondervond: door verkeer in bocht 6 en 7 lukte het hem niet om door te gaan naar Q2.

LEES OOK: Sergio Pérez na nieuwe deceptie in Monaco: ‘Dit is een ramp!’

Ook in Q2 gingen de problemen met verkeer gewoon door. Nico Hülkenberg zou aan het begin van Q2 Esteban Ocon geblokkeerd hebben in de buurt van het casino. Beide coureurs wisten niet door te gaan naar het laatste gedeelte in de kwalificatie: Ocon miste Q3 op een haar na. De FIA heeft Hülkenberg hiervoor op het matje geroepen.

Sainz heeft het Alexander Albon moeilijk gemaakt in hetzelfde gedeelte van de kwalificatie. De Thaise coureur slaagde er wel in om door te gaan naar Q3. Het moment heeft dus voor beide coureurs geen directe impact gehad.

Omdat beide gevallen in Q2 dusdanig in strijd zijn met artikel 37.5 moesten de coureurs zich gaan melden bij de wedstrijdleiding. Zonder ernstige gevolgen.


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel, maar is ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in heel Nederland!).