Toro Rosso kende vandaag op Silverstone de moeilijkste vrijdag van het jaar. Dat vindt coureur Carlos Sainz, die vooral last had van de weersomstandigheden op het Britse circuit.

Sainz’ plaats op de tijdenlijst tijdens de twee vrijdagtrainingen was nog aardig in orde. ’s Morgens werd de Spanjaard negende, ’s middags elfde. Maar eenvoudig was het allemaal niet, zegt hij. “Dit was de moeilijkste vrijdag die we dit seizoen hebben gehad. We hadden gedacht dat we wel wat sneller zouden zijn.”

De harde wind die over het parcours blies maakte het moeilijk, vertelt Sainz. “We moeten vanavond hard aan de slag om de auto daarop aan te passen. We staan nog niet waar we willen, maar dat betekent nog niet dat we klaar zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er morgen weer bij zitten.”

Niet snel genoeg
Ook Daniil Kvyat erkent dat het geen geweldige dag was voor Toro Rosso. “We waren simpelweg niet snel genoeg”, zegt de Rus. In de middagtraining kostte het Kvyat de grootste moeite een fatsoenlijke tijd te rijden. Na een spin waarbij hij zijn voorvleugel beschadigde, beëindigde hij de sessie als dertiende. ’s Morgens was hij elfde.

“De omstandigheden waren moeilijk vanwege de wind, daarom spinde ik denk ik ook”, zegt Kvyat. “Het is daardoor ook moeilijk om te bepalen waar we de auto moeten verbeteren, maar dat geldt voor iedereen.” Ook Kvyat houdt niettemin hoop. “We hebben ons wel eens eerder herpakt na een lastige vrijdag. Ik hoop dat dat morgen ook lukt.”