Toro Rosso gaat door een moeilijke periode, dus Carlos Sainz is maar wat blij met de zevende plek – en zes punten – die hij in Hongarije heeft gescoord.

In de vier races voor Hongarije scoorde Toro Rosso maar één keer, in de knotsgekke Grand Prix van Azerbeidzjan, waarmee de vijfde plek bij de constructeurs waar het op mikt uit het zicht lijkt te verdwijnen. “Dit is voor ons als een gouden medaille winnen”, zegt Sainz dan ook over zijn op de Hungaroring behaalde zevende plek.

“Het was al met al een goed weekend, met een fantastische kwalificatie en goede race”, zegt Sainz, die de race als negende begon en een goede start had: “Ik pakte beide McLarens in de eerste bocht en hield mijn plek daarna vast in de tweede bocht. Er was misschien wel een kans daar zelfs een Mercedes te pakken, maar ik besloot het op zeker te spelen, want genoeg was genoeg.”

“Daarna had ik de zware taak te verdedigen in duel met Fernando Alonso. Hij was veel sneller en kwam er na de pitstop voorbij, maar ik ben er blij mee dat ik de zevende plek nog heb kunnen vasthouden.” Sainz heeft uitgerekend dat hij in elke race waarin hij dit jaar de finish heeft gehaald, heeft gescoord. “Een mooie statistiek. Ik ben blij met mijn eerste seizoenshelft en heb zin in de tweede.”