Toro Rosso’s Carlos Sainz vindt het helemaal niet erg om in de schaduw te staan van zijn piepjonge teamgenoot Max Verstappen. De Spanjaard lijkt het wel lekker rustig te vinden.

Dat blijkt althans uit zijn uitspraken tegenover de website F1i.com. “Ik maak me er helemaal niet druk om dat alle media-aandacht naar Max gaat, want ik het zo juist wel een lekker rustige winter gehad”, vertelt Sainz, die zelf juist zeker geen vreemde is van een beetje extra aandacht van de pers, aangezien zijn prestaties in de opstapklassen altijd onder een vergrootglas zijn gelegd omdat hij de zoon is van rally-grootheid Carlos Sainz.

Sainz junior, die liever niet als zodoende wordt aangeduid, kan echter wel lachen om het feit dat de situatie omtrent zijn zeventienjarige teamgenoot – die straks tijdens de seizoensopener in Australië de jongste Formule 1-coureur ooit wordt en ook nog eens een ‘zoon van’ is – zo breed wordt uitgemeten in de media. “Je zou er haast door vergeten dat ik zelf ook nog heel jong ben, want in verhouding tot Max lijk ik wel een oudje”, grapt hij.

De toch ook pas twintigjarige Sainz betreedt de koningsklasse echter eveneens terwijl er veel van hem wordt verwacht, maar twijfelt er niet aan dat hij daaraan kan voldoen: “Ik werd vorig jaar de jongste Formule Renault 3.5-kampioen tot op heden, met een recordaantal overwinningen en snelste ronden achter mijn naam. Daardoor denk ik dat ik goed voorbereid ben om een sterk debuutjaar te hebben, ook al onderschat ik het zeker niet.”

Qua druk vanuit Toro Rosso en Red Bull weet Sainz echter dat hij in hetzelfde bootje zit als Verstappen. “Ze verwachten van ons dat we aan elkaar gewaagd zullen zijn”, meldt hij. “Zodra de rode lichten doven in Melbourne, vergeet iedereen ook hoe oud we zijn en gaat het erom dat we presteren.”

“Het team verwacht daarbij niet dat ik stelselmatig beter ben dan Max omdat ik ouder ben, maar rekent erop dat we op hetzelfde niveau zitten. Dat is namelijk de reden dat ze voor ons als rijdersuo hebben gekozen: omdat ze geloven dat we dezelfde resultaten kunnen behalen.”